Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní cyklokros

15. 5. 2010

Jarní cyklokros

 

Středeční odpoledne tentokrát patřilo závodění. Tradiční závod v centrálním parku na Jižním městě slavil již 15. ročník. Vzhledem k malé propagaci je závod spíše neznámý a má většinou malou účast.

 Minulý rok jsem se jak na Jarním, tak i na Podzimním cyklokrosu umístil na druhém místě. Pro letošek to pro mne byla nejhorší přípustná příčka. Formu jsem na letošek sice moc neměl a popravdě ani náladu závodit.

 V kategorii jsme byli čtyři. Postavení na start s klidovými 94 tepy bylo jisté, nicméně po započetí odpočtu mi tepy vyskočili na 138 :-D. „Start“ – rozjetí z první lajny a zařazení za klučinu s cyklokroskou na druhou figuru mi nedělal problém. Už za první zatáčkou mi tepák řval se 185 tepy a toto číslo se prakticky moc neměnilo až do cíle. My dva jsme se hned utrhli a jeli o samotě.  Dvě kola jsem se čistě vyvážel a až ke konci druhého kola jsem začal „zlobit“. Nevím kde se ve mě tolik sil vzalo, ale opětovné pokusy o předjetí vycucli konkurenta a já v šestém kole uskutečnil únik. Ihned jsem měl náskok 5m. Výjezd hupu a krátký odpočinek mi náskok zmenšil na asi 3 metry. Já jsem se ale totálně zmáčknul a začal spurtovat ještě jednou. To protivníka odrovnalo a svěsil nohy. Já už tedy jel „svým“ tempem až do cíle bez nějakého většího ohrození výsledku. V cíli jsem byl za 20minut a totálně zakyselen.

 Sportovní potřesení rukou bylo samozřejmostí a taktéž i krátká konverzace o závodě. Vyhlášení výsledků následovalo krátce po dojezdu posledního závodníka a já se vystavoval na první příčce :-).

 Za lidové startovné 30,- jsem dostal dva pláště Michaelin CountryTrail, tričko od sponzora CykloKern a další drobnosti. Učast se vyplatila a mám z ní velkou radost.

 

 

Řeč čísel

 

Čas: 00:20:20

Najeto: 7,19Km

AVS: 21,2Km/h

AV : 181

MX : 187

 

Před startem

 

 

Obrazek

Startovní lajna

Obrazek

Na trati

Obrazek

"Bedna"

Obrazek

A placka :-)

Obrazek

 

 

 

BlueBoard.cz

©Pájan

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář