Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstava spotřebičů

9. 2. 2010

Výstava spotřebičů

 

Určitě z nadpisu usuzujete a ptáte se, jestli jsem se zbláznil já nebo nikdo jiný. Mohu Vás ujistit, že se nezbláznil, alespoň z mého pohledu nikdo. Jak už samotný nadpis napovídá jedná se o výstavu spotřebičů, se kterými jsme se donedávna potkávali či ještě potkáváme, jedná se totiž o „pra pra spotřebiče“, takové předchůdce těch dnešních.

 Výstava byla nazvána „museum spotřebičů“ a najdeme ji na ruzyňském letišti v Praze a to v Terminálu 2, neboli terminálu kde se uskutečňují přílety a odlety ze / do tzv. Schengenského prostoru.

 Muzeum je otevřeno denně až do 5. dubna roku 2010. Vstup je volný.

 Abych se dostal k tomu podstatnému, tedy k tomu co v muzeu uvidíte. Uvidíte zde spotřebiče vyrobené od minulého století až po blízkou minulost. Jsou zde vystaveny exponáty od gramofonů, přes rádia (tranzistoráky) až po „dědečky“ mobilů. Výstava je doplněna o sochu stvořenou z vysloužilých spotřebičů, o krásnou dřevěnou telefonní budku (známou např. z filmu Diskopříběh), o spuštěné legendární hry na videohrách, jako třeba Tetris a PacMan a o krásné tabule, které popisují dobu, ve kterou byla daná věc vyrobena nebo vymyšlena.

 Každý výrobek má vlastní cedulku s názvem firmy, kde byl vyroben, s rokem výroby a krátkým popisem místem vypůjčení.

 

Osobně tuto výstavu vřele doporučuji, můžete si udělat obrázek o kvalitě daných výrobku či důmyslnosti tehdejších vynálezců.

 

 

Video hry, které byly hitem v letech 1980 až 1990

 

Obrazek

 

Obdivuhodná socha vytvořená z vysloužilých spotřebičů

Obrazek

 

Kalkulačka z roku 1978 poháněná klasickými !tužkovkami" s krásně zeleně svízícím displejem

Obrazek

 

©Pájan

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář