Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční švih - účel splněn

29. 12. 2009

Vánoční švih - účel splněn

Obrazek

Poslední roky pravidelně na Štědrý den vyjíždím na krátký švízek po okolí mého bydliště, abych oslavil Vánoční atmosféru i s mým hliníkovým kamarádem. Letos se však ke mě připojil můj dobrý přítel Stýv, a tak jsme vyjeli spolu na již tradiční trasu "Po severopražských vyhlídkách".

 Teploty během rána a dopoledne stouply na kladné hodnoty a ze sněhu se stala břečka a proudy ledové vody, ale ani to nás neodradilo pokračovat v cestě. Měli jsme namířeno na tzv. Drahaňskou vyhlídku.

 Projeli jsme nedaleký Ďáblický a Čimický háj a pokračovali sjezdem kolem botanické zahrady do Troji k Vltavě. Ve sjezdu kde byla trocha ledovky Stýv nezvládl řízení a šel k zemi. Okamžitě jsem zastavil a zavolal: "Jsi v cajku?". Stýv se během okamžiku zvedl s odpovědí: "Jó, jsem spadl do měkkýho!". Pokračovali jsme v cestě po asfaltce kolem Vltavy kde se množství sněhu proměnilo v ledovou vodní lázeň. Dojeli jsme úspěšně až k Drahaňskému údolí a ve vidině výjezdu zledovatělého kopce na vyhlídku jsme krátce zapochybovali, nicméně jsem se odhodlal a rozjel vstříc technickému učení ve výjezdech. Merida na zadku zabírala na výbornou a i "stoosmdesátku" na levou ruku jsem zvládl dobře (musím se pochválit :-) - pozn. autora). "Uf, už jsme nahoře" spadl mi kámen ze srdce a odplavil laktát z nohou.

Po chvilce čekání na dojíždějícího Stýva jsme se kochali polozasněženou okolní krajinou, která měla v tento nečas zajímavé kouzlo. Z probíhající konverzace vObrazekyplynulo, že další plánovanou vyhlídku a to Klecánskou nad lomem neabsolvujeme z časových a silových důvodů. Silových proto, že naše vidina, že budem bez oběda resp. s maximálně polévkou nás děsila už týden předem. Rozjeli jsme se tedy ze sjezdíku dolů. Tam jsme potkali partičku tří bajkerů, popřáli jsme si hezké Vánoce a pokračovali ve stejné cestě zpět kolem řeky a přes pěší mostek v Troji do Stromovky a líně na metro v Holešovicích.

 

 

©Pájan

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář