Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní cyklokros 2010

16. 10. 2010

Podzimní cyklokros

 

Hned další den po bahenních lázních v Kralupech mě čekal menší závod na Jižním městě v Praze. V minulých ročnících i přes malou účast juniorů a dalších větších kategorií se vždy sešla pěkná konkurence. Letos na jaře jsem zde vybojoval zlato a to jsem chtěl obhájit i nyní, na podzim. Věděl jsem, že jestli přijede známá konkurence, tak to nebude vůbec lehké a už vůbec ne po předešlém závodě.

 Dorazil jsem na místo startu celkem v očekávání, jak to všechno dopadne. V prostoru startu jsem nezahlédl žádného z mých konkurentů, jen jednoho z organizátorů, který jel v mé kategorii letos naposledy. Dovolím si ho nepovažovat za konkurenci, protože jezdí – ehm – pro radost nebyl problém mu nadělit minimálně kolo. Co je důležité, že se nevzdává a dojede do finiše!

 Letos se okruh nezměnil. Okruh má 1Km a měli jsme ho absolvovat celkem 8x. Postavil jsem se tedy na lajnu s Organizátorem a říkal jsem si, že toto vítězství budu řadit k těm méně ceněným. Ovšem z předchozího závodu „Rodinná štafeta“ zde zůstal jeden ze starších účastníků tohoto závodu a my, spolu s organizátory jsme ho přemluvili, aby se přidal a tvořil mi konkurenci. Ovšem ani v tuto chvíli jsem nebyl potěšen :-)!!! Před startovním výstřelem jsem byl obeznámen s tím, že se nechce urvat a že následující sobotu běží maratón! „Oj! Chrt“ řekl jsem si. Závod se v mých očích přesypal na Světový pohár s Jardou Kulhavým a při pohledu na bolavé nohy minimálně ještě s Absalonem. Nicméně domluva byla jasná, nebude se chrtit!

 Startovní výstřel a si musel z maratonce vystřelit také :-). Můj start byl naprosto naplno a jen se zezadu ozvalo „Já to myslel vážně!“. Fajn „jó, já vim, jen mi je zima :-D“ Tak jsem na něj počkal. Mezitím utržený organizátor si jel své. S maratóncem jsme obkroužili asi čtyři okruhy ve v celku svižném tempu, ale pravidelně jsme se po každém okruhu střídali. Taková spolupráce se jen tak nevidí.sdc11108.jpg

 Po čtyřech kolech mě to moc nebavilo i přes svižné tempo, tak přišlo na řadu zrychlování. Rudnutí maratonce a zrychlený dech na zádech mi dával najevo, že dělám dobře, jenomže moje nohy už moc nesloužily. Na konci 6. okruhu jsem měl vytvořený celkem dobrý náskok a tak jen pro sichr chrtím 7. okruhem. Devátý s desátým okruhem jsou pro mne už spíše vítězné. Mám radost a i přes bolavé nohy skotačím do cíle.

 

Po dojezdu maratonce přichází gratulace a prohazujeme pár vět. Dozvídám se, že je v behu opravdu dobrý, ale na kole má letos něco kolem 1000Km, ale i tak mám radost ze zlaté medaile, která celkem bolela.

 

 

 

Podzimní cyklokros 2010

 

Pozice: 1.

Dst: cca 8km

Tm: 00:21:57

AV: 172

MX: 181

 

Web závodu: ZDE

Výsledky: ZDE   (maratónec byl nakonec hodnocen v jiné kategorii)

Fotogalerie: ZDE

 

Článek bez korektury

 

©Pajan

 

BlueBoard.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář