Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cyklokros ve Stromovce - Ohlédnutí

20. 12. 2009

Cyklokros ve Stromovce - Ohlédnutí

 

Včera, tedy 19.12.2009 se v tomto předvánočním nečasu uskutečnila skvělá a do budoucna určitě rostoucí akce a to cyklokrosový závod v pražské Stromovce. Tento závod (O pohár starosty Prahy 7) měla pod organizačními křídly skupina lidí, která organizuje skvělý závod Praha - Karlovy Vary - Praha v čele s panem Lutovským, tedy Neumětel. Na startu panavala sice vymrzlá, ale pro cyklisty dobře známá přátelská nálada, která byla podpořena vůní svařáku a chutné polévky. V prostoru startu bylo asi -11°C a asi 4cm sněhu, které některým závodníkům daly zabrat. Ale vše se dalo zvládnout.

 Trať vedla po parku Stromovka u pražských Holešovic kolem železniční trati. Trať byla rovinatá s asi 5ti prudkými leč krátkými a technickými výjezdy a úsekem s dvěmi cyklokrosovými překážkami, měřila asi 2650m.
Obrazek

 Závod začal v 10:30 Startem dětských kategorií a pokračoval v 11:10 startem kategorie "příchozí" - dospělí (v této kategorii startoval i můj kamarád Láďa Adámek, který se umístil na skvělém 5. místě a kterému dodatečně gratuluji - pozn. autora). Hned po startu se vedení ujal Honza Hašek, který i nakonec vyhrál.

  V kategorii elite se o pozice "rvalo" 21 zúčastněných. Start proběhl krátce po 14. hodině. Závodilo se klasicky na 60minut takže na 9oObrazekkruhů. Hned od začátku se na čelo probojoval Zděněk Mlynář z týmu MaxCursor a za ním ho následoval biker Jarda Kulhavý, který je v cyklokrosu "miminko". Na třetí pozici byl Jan Škarnitzl. Během závodu se čelo prakticky neměnilo. Mlynář navyšoval stále náskok před zbytkem startovního pole, Kulhavý po třech kolech vzdal dotahování na Mlynáře a od této chvíle měl Jarda problémy se stále ho dojíždějcím Honzou Škarnitzlem.

 Organizace závodu si myslím byla zvládnuta na výbornou. Sám se už nemohu dočkat dalšího ročníku. Oraganizátorům přeji hodně zdaru v budoucnu.

 Výsledky v poháru Masters: ZDE

Další informace a podrobnosti o závodu: www.cyklovary.cz

Fotky od Pájana: ZDE

Fotky od Stýva: ZDE

Video - Start hobíků: ZDE

 

©Pájan

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:-)

(Stýv, 29. 12. 2009 22:10)

Cyklokros ve stromovce? Byl jsem velmi spokojen s celkovou organizací i se známými tvářemi bajkingu. Trať velmi dobře sestavená z vlastní zkušenosti. Myslím si, že Pájan příští rok pojede taky.. ;-)