Jdi na obsah Jdi na menu
 


CMT OKLOPLZNĚ – PRVNÍ LAJNA HADR

1. 9. 2011

To, že jsem v neděli 12.6. odjel do Plzně, určitě nemělo nic společného s degustací světoznámého piva, ale s účastí na mém čtvrtém závodě známého bajkového seriálu CykloMaratonTour.

 Start byl umístěn u kostela Sv. Jiří., který vytvářel nezměnitelnou kulisu letošního ročníku.

 Nebudu zdržovat a půjdu hned k věci. Stavím se do koridoru, zhruba do druhé půlky. Očekávám klasický rozdělený start krátká / dlouhá – to byl však omyl. Asi jsem si špatně přečetl propozice, start byl dohromady. Já někde kolem 50. / 60. lajny :-D. Peklo! Po asi minutě a půl, se rozjíždíme i my a to je pokyn ke stíhací jízdě. Velký konkurent v bodovací soutěži Roman Lehký byl na startu kousek ode mě. Nicméně jsem se neohlížel a sprintoval jsem do úvodního stoupání, jakoby se jelo z kopce. Neustálé řvaní zleva, zprava, střed, mne vyčerpávalo snad více, než to šlapání. Roman mi však byl v patách. Úvodní stoupání máme za sebou, pole je už trochu potrhané, ale furt přeskakujeme další a další bajkery. Nájezd do terénu utvrzuje v očekávání dalších bahenních lázní. XC Dry na předku sice hodně plave, ale bez mozku se to celkem dá :-D. Sjezd na nějakém 7. kilometru s odvodňovacími kanálky jedu opravdu bezhlavě a čekám, kdy to přední někam ustřelí. Řítím se asi 55 km / h a v pravé stopě mě někdo dává, za ním se vyváží Roman Lehký. Pod kopcem je táhlá pravotočka, která mě trochu vynáší – celou situaci jsem naštěstí ustál. Máme asi 6-ti člennou skupinku. Jedu 3. figuru a zkouším nástup – neúspěšně. Roman nastupuje za mnou. Svěšuji nohy a schovávám se ve skupince.

 Zhruba 10. kilometr a další stoupání je na světě. Jedu špic, Roman za mnou. Trochu mi pocitově dochází a tak ho pouštím před sebe. Před vrškem 2x simuluji nástup – uvidím, jak se Roman bude tvářit. Jeho výraz nasvědčuje tomu, že nohy už trochu cítí – to je moje šance. Dělení tras na 13. kilometru a nájezd na silnici je jasným pokynem k tomu, abych si dal gel. Zbylí členové ze skupinky jely dlouhou a tak jedeme sami. Jedu špic, frčíme asi 38km / h. Otvírám gel a pouštím Romana před sebe. Gel vycucnut a beru bidon s vodou. Roman však nastupuje! Stejně jako v Pardubicích a Hradci – naprosto stejně! Spurtuji za ním s bidonem v puse a jeho nástup zachycuji. V klidu tedy piju a na otevřené silnici, kde vidím další závodníky před námi, nastupuji. Jsem zachycen a tak nastupuji ihned znovu, Roman dýchá jak kompresor a nastupuji znovu. To už se najíždí do terénu, kde ve mě bouchly saze - zařadil jsem těžší kvalt a dupal jsem kupředu. Roman už nekontroval a měl jsem tedy klid na stíhací jízdu za jeho týmovým kolegou. Toho jsem dostihl v lesní pasáži, někde kolem 19. kilometru. S ním tam byl i Filip Trenda, další konkurent. Chvilku se s nimi vezu. Trenda pak následně odpadl. Zhruba na 22. kilometru mě napadli křeče. Davám si panáka MagnesLifu a během minutky je zase vše O. K. Na 23. / 24. kilometru na nás čekal technický sjezdík s kameny, kořeny a celkem kluzkým blátem a pěknou organizátorkou :-)). Jedu rozvážně dolů. V tu chvíli jsem však za sebou uslyšel křik, ohlédl jsem se a někdo na mě letěl. Držka jako blázen. Lidi, ten se vyndal hodně slušně! A přímo mě do zadního kola. Organizátorka tam běžela, tak jsem nezastavoval. Kolo však začalo dělat takový zvuky, jakoby mi vytrhnul pár drátů. Nedával jsem tomu až takovou váhu, kolo furt jelo celkem bez problémů a to bylo hlavní. Dojel jsem skupinku dvou juniorů a jednoho borce z U23.

Poslední kilák, tady to poznávám! Jedu na 3. figuru, přes most a nástup do prostoru cíle přes dřevěnou lávku. No jo, ale zatáčku na lávku mi plášť nebere a tak zajíždím do rákosu. Chyba jako blázen! Pak, s hlídáním zad, jedu v klidu do cíle – není kam spěchat.

 Byla to krásná trať! Jen škoda toho startu. Na tomhle závodě jsem si hodně hrábnul.

 

 

 

 

CMT OKOLOPLZNĚ – PLZEŇ 12.6.2011 – 28KM

UMÍSTĚNÍ

V KATEGORII

10.

CELKOVĚ

19.

 

 

ČAS

01:03:28

ZTRÁTA NA VÍTĚZE

+04:52.1

VZDÁLENOST

27.36

PRŮMĚRNÁ RYCHLOST

25.9

AV

172

MX

186

 

 

©Pajan

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář